marți, 29 noiembrie 2011

Exercitiul de marti seara


O preconceptie des intalnita este aceea ca un obiect "frumos" trebuie sa fie si scump. Din aceasta cauza oare ne aglomeram locuintele cu fel de fel de obiecte mai mult sau mai putin estetico-functionale?

Sa luam drept exemplu cele doua fotolii de mai jos descoperite la o cautare simpa pe site-urile unor furnizori locali. Care dintre cele doua este mai putin accesibil?

Raspuns : Primul costa 310 lei iar al doilea...aproape dublu : 500 lei.
Si totusi, ca un mic paradox, fotoliul cel voluminos (si mai putin estetic decat cel de mai sus) predomina ca si design in micutele noastre sufragerii....



luni, 28 noiembrie 2011

duminică, 27 noiembrie 2011

Blocuri gri mai vechi si...mai noi

Observati vreo diferenta?

Pe langa anul de constructie si pret, nu, nu este vreo alta diferenta.
Blocul comunist s-a perpetuat pe strazile si in cartierele bucurestene dupa decembrie 1989. Pentru majoritatea dintre noi visul cel mare il reprezinta un apartament intr-un bloc post comunist.

Si ce frumos arata proaspat vopsite, cu termopan si centrala proprie! Suntem gata sa ne legam de banci pentru vreo 25, 30 de ani pentru asa o bijuterie! Nu conteaza ca jumatate sunt neterminate, nivelul infrastructurii este pe undeva sub nivelul marii, sau ca privelistea de la balcon da fix in baia vecinului.

Unii dintre noi isi permit o alternativa, altii poate nu. In orice caz, acest blog isi propune, printr-o selectie zilnica de imagini, (re)aducerea in prim plan a unei arhitecturi armonioase si calduroase.