vineri, 23 decembrie 2011

Garden Museum London






Pentru ca iarna in prag de sarbatori ne permitem sa visam mai mult, am ales pentru aceasta seara cateva imagini cu interiorul maret al actualului Garden Museum din Londra, candva o fosta catedrala.


http://inhabitat.com/garden-museum-by-dow-jones-architects/attachment/18720/

duminică, 11 decembrie 2011

Casa de provincie



Pentru aceasta seara am rezervat cateva imagini cu o frumoasa casa interbelica ce depaseste prin stilul sau arhitectura de oras provincial :


Este vorba despre Casa Simian, care astazi adaposteste Muzeul de Arta al orasului Ramnicu Valcea.


fotografiile apartin lui Sam Murray.

marți, 6 decembrie 2011

Exercitiul de marti seara - in cautarea simplitatii

Va prevenim, pentru aceasta seara avem un exercitiu putin mai....obositor pentru privirea dumneavoastra : cate culori puteti distinge din imaginea urmatoare?


Nu cautam raspunsul corect, deci nu va straduiti sa numarati pana la capat.
Ne roade totusi o mica-mare dilema : de ce simplitatea este complicat de obtinut. Mai degraba preferam sa ne supraincarcam inutil, cu obiecte, culori si materiale nepotrivite.

Am cautat un contra exemplu pozitiv, un "asa da" care sa nu fie dintr-o revista de specialitate ci dintr-un interior real si cu greu am gasit doua imagini :


luni, 5 decembrie 2011

Casa musceleana


Ce ati putea face cu 13 000 de euro? Un raspuns standard ar putea suna asa : sa va luati o masina, sa demarati un proiect de renovare a locuintei sau.... mai neconvetional: sa achizitionati o casa musceleana de la inceputul anilor 1800 (cu portal de lemn si alte elemente traditionale)

Gasiti aici si link-ul catre oferta.

joi, 1 decembrie 2011

Dormitor etajat

O idee excelenta de valorificare a spatiului dintr-o cladire veche : prin crearea unui "loft bedroom" se reuseste transformarea unei singure camere in 3 spatii: camera de zi, bucatarie si dormitor etajat. Pozele apartin unui mic hotel aflat intr-o cladire istorica din anul 1840, din centrul Brasovului.